Bloemen & Planten
  Seizoenstips
Decoratie
Doe het zelf
Bestellingen
Contact
seizoenstips


Seizoenstip 1

Bloemen met een harde stengel (zoals rozen en zonebloemen) geef je best warmer water.

Laat de verpakking rond de bloemen en snij de bloemen met een scherpe schaar of mes aan.

Plaats ze in een vaas met warm water van 35 ŗ 40 įc (naar gelang de lengte en de hardheid van de stengels) en plaats de bloemen met verpakking aan gedurende min. 3 uur in de vaas in de huiskamer, zodat deze rustig kunnen aanpassen aan de temperatuur.

Later mag altijd lauw water bijgevoegd worden. (voor rozen, haal zoveel mogelijk bladeren weg, dit zal ten goede komen voor de knop van de rozen.)

Seizoenstip 2

Voor dat je de gebruikte vaas terug gebruikt is het wijs om de vaas eens goed te spoelen met javel (bleekmiddel), dit dood de bacteriŽn.

Vergeet niet om de vaas goed na te spoelen. Gebruik geen zeep om deze uit te wassen. Zeep doodt geen bacteriŽn en zeeprestanten zijn nadelig voor de bloemen.

Plantentip 3

Mooie aangekochte planten (zowel voor buiten als binnen) kunnen alleen maar mooi blijven of nog mooier worden als we ze voeding geven, dus zowel die groene kamerplant in de hoek als die mooie geraniums op balkon hebben voedsel nodig.

Weliswaar ieder met een eigen hoeveelheid en in de juiste samenstelling.

Meer uitleg over de juiste voeding voor je geliefde planten, vraag je best aan je bloemist.

Plantentip 2

Phalaenopsis (orchidee) is een plant die de laatste tijd meer en meer op komt en niet meer weg te denken is uit onze huiskamer.

Deze kan lang bloemen maar heeft wel een paar eisen: Hij moet op een goed verlichte plaats staan, waar hij ook wel niet kan verbranden in de zomer.
Geef hem 1 keer per week een badje met kalkarm water gedurende een half uur. Zolang de plant bloem heeft geven we hem om de 14 dagen (orchideeŽn)voeding bij in het water.
Geen bloem geen voedsel.
Als de tak uitgebloeid is knip je deze af (1cm) boven het 3de oog (verdikkingen op de
stengel).
Hou de plant in een goed verlichte plaats en boven de 16į C.